Cine sunt eu?

Numele meu e Ramona Sandrina. Pentru prieteni sunt Ramo. Sunt de meserie publicist. Uneori sunt content editor. Alteori copywriter. Nu am un portofoliu pentru că nu cred în portofolii și nu cred în faptul că un CV te poate descrie. Un CV și un portofoliu nu sunt altceva decât niște linii mari și difuze, ca și când, cineva ți-ar contura forma fără să vadă în interiorul tău. Sunt asemeni unor cărți de vizită și atât. Consistența este în interior. Îndrăzniți să citiți printre rânduri, să cereți și veți descoperi calitatea celui din spatele scrisului. Vrei să știi ce pot? Dă-mi ceva de scris. Lasă-mă să îți descriu în linii profunde cine sunt eu și ce pot. Dacă nu îți place, nu e bai! Nimic nu e perfect! Sunt mulți alți copywriteri buni. Cu siguranță unul e al tău!

Eu nu sunt ca alții. Eu sunt ca mine. Și îmi place să fiu eu însămi! Pur și simplu îmi place în pielea mea! Sunt o visătoare cu texte în regulă și cu aripi mereu întinse spre zbor și cunoaștere. Unii cântă, alţii dansează step, iar eu scriu. Conturez aripi cuvintelor și le las libere să se așeze pe gândurile oamenilor. Nu a tuturor. Nu poți să te potrivești pe fiecare așteptare. Totuși, cine crede în scris, trebuie să continue să scrie!

Scriu despre copilărie știrbă, cu zâmbet larg și senin. Scriu despre julituri pe genunchi și julituri pe suflet. Scriu despre bunici și mame! Când ele suflă peste suflet, toate trec! Scriu despre iubire. Cu încăpățânare chiar! Deoarece cred în faptul că iubirea este cheia tuturor lucrurilor bune din noi și din lume. Poate deschide orice! Chiar și calea către umanitatea din noi ca oameni sau societate! Scriu despre utopie uneori. Pentru că e bine să construim vise în care credem cu adevărat. Castele în mijlocul cărora să ne adăpostim de tot ceea ce ne rănește, să ne lingem rănile și să ieșim pe fereastră zburând. Să devenim fluturi din dureri! Scriu despre oameni. Pentru că îi iubesc iremediabil! Și deși mă tot rănesc și mă tot dezamăgesc, eu văd dincolo de răni și dureri. Văd în sufletul lor și mi-e drag de ei! Și de mine cu ei! Scriu despre școală și anii de școală. Scriu despre prietenii. Prietenii frumoase precum pâinea caldă a bunicii! Și mai scriu despre fiica mea și pentru fiica mea! Ea este tot ce am și sunt eu mai frumos. Povestea mea magică despre imposibilul mereu posibil! Scriu despre viață. Așa cum este ea. Nefardată și neregizată.

Pe această pagină, pe lângă vise și gânduri, mai sriu și articole despre cultură, artă, SEO, literatură, cuplu, parenting. Opinii personale. Nu îmi permit să dau sfaturi, deoarece sunt total de acord cu Kant când a spus: “Numi daţi sfaturiŞtiu să greşesc şi singur!”.

Cine vrea să colaboreze cu mine, trebuie să știe că eu nu cred în compromis, dar cred în unicitate și în puterea promovării pe bune. Și mai cred în ceva! Cred în mine!

Cei care doriți să mă citiți și în altă parte decât pe pagina personală, mă puteți găsi pe mai multe reviste culturale, literare, social-politic și lifestyle, cum ar fi: WebCultura, Catchy, Vrancea Media, Stelian Tănase, Dunărea de Jos, etc

Am participat la recenzii, am fost recenzată, am scris articole despre iubire, viață, parenting, lifestyle, am lansat cărți, am fost invitată ca speaker motivațional la multe evenimente culturale, sunt colaborator constant cu biblioteci și bibliotecari unde am evenimente dedicate copiilor și cărților.

Am învățat în cei peste 10 ani de publicism că nu poți scrie întotdeauna pentru toată lumea, dar te poți strădui mereu să fii o versiune mai bună a ta pentru cei care te citesc și te răsfoiesc. Cuvintele pot fi arme, dar pot fi și îmbrățișări pe suflet deschis! Cuvintele pot traumatiza, dar pot și vindeca! Cuvintele pot minți, dar pot și relata adevărul în starea lui cea mai pură!

Într-o lume în care toți căutăm numai idealuri, standarde, perfecțiune, sfaturi de frumusețe și siluetă, unde vrem să citim numai articole despre cum este să fii zen,  cum este să fii cel mai bun, cum este să fii Barbie sau Ken, eu îmi asum faptul că pot să o dau și în bară. Uneori un pic. Alteori de tot. Dar este chiar ok! Este chiar sănătos să nu ne iasă mereu totul perfect în viață. Să nu ne iasă cum ne trasăm noi în notițe. Viața nu vine la pachet cu reguli. Din contră.  Căderile sunt șuturi numai bune de mers înainte corect și cu spatele sufletului drept! Viața nu e ca pe Instagram sau Facebook, sau în revistele de psihoterapie. Viața înseamnă suma propriilor alegeri, decizii și trăiri! Nimic nu e aliniat perfect. Nici măcar planetele. Se întâmplă odată la nu știu câte mii de ani! Și de aceea, universul este tot acolo! Și noi. Și viața! Și e cool să o trăiești pe a ta așa cum este ea! Uneori sus printre nori, alteori trântită de pământ, uneori împiedicată, alteori zburând, uneori uman și cuminte, alteori nebunește! Viață!

Îmi iubesc fiica, iubesc copiii, scrisul, fumosul și oamenii, îi iubesc sincer, deschis, iremediabil și cu încăpățânare!

1526105_822706344411363_1688108953_n

Cum realizăm imposibilul? Cu entuziasm! – Paulo Coelho

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.