Un altfel de pas! Din 2018 în 2019!

2019-fericit

2019 am învăţat că nu este nu este doar un Nou An. 2019 va fi o stare de spirit, de apartenenţă, de a trăi ceva nou! Va fi un loc în sufletul fiecăruia. O stare de spirit ce ne va însoți o perioadă, până într-o altă perioadă şi ne va conduce acolo unde ne dorim să fim. Sau ne străduim să ajungem. Către noi. Mai buni, mai frumoși, mai…noi înșine. Către visele noastre pe care încă nu le-am abandonat în ceilalţi ani.  2019 este doar un pas care deschide un nou drum, către alţi paşi.

Făcând o introspecţie personală, în ultimul an, am trăit atât de multe lucruri bune şi grele, drame şi lupte, am depăşit împreună cu familia o mare încercare și am învățat despre mine și viață atâtea lecții importante, încât simt cumva că am crescut într-un an cât alții în zece. Așa cum am mai spus de nenunmărate ori, unele lecții, cred că ar fi trebuit deja să le fi știut, să le fi învățat până la această vârstă, dar chiar şi aşa, multe m-au luat pe nepregătite, cu sufletul deschis, cu încrederea la scenă deschisă. M-au luat pe sus şi m-au trântit de pământ. Unele. Altele, m-au dus unde nu aş fi crezut vreodată că aş putea ajunge. Iar câteva, au fost liniştite şi m-au învăţat din mers, despre a fi mai bun, mai uman, despre a nu uita niciodată să merg mai departe, despre zâmbet, culoare, oameni vechi şi noi, despre prietenii care au închis uşa şi despre prietenii care au deschis alte zeci de uşi. Am învăţat că niciodată nu e prea târziu. Nu e târziu să uităm, să iertăm, să depășim și să înaintăm prin noi ca nişte soldaţi care nu renunţă niciodată. Timpul, cumva, într-un fel al său, ne ajută să depășim până și cele mai mari decepții și dureri peste care la un moment dat, eram convinși că nu vom trece, că nu le vom depăși. Timpul, ne dă răspunsuri și ne deschide ferestre și uși. Către viață și către noi înșine. Ne răscolește pentru a scoate la lumină lucruri, gânduri, sentimente și răspunsuri la care nu vroiam să ajungem, pe care nu vroiam să le înfruntăm și ne ajută să fim mai buni, mai puternici și chiar mai umili. Tot timpul ne răspunde și iubirii! Credința ne-o păstrează în suflet, visarea o face să dureze, iar timpul o împlinește alături de voia lui Dumnezeu. Uneori, învățăm despre noi ceea ce niciodată nu am fi crezut. Viața ne dă peste mâini, peste nas cu prorpia noastră aroganță și ne învață lecția adevăratei cunoașteri de sine, punându-ne față în față cu propriile greșeli. Și e bine! Mă bucur că a reușit asta și cu mine. E bine să fii liniștit și fericit cu tine însuți, cu viața ta și cei din preajma ta! E bine să știi că nu ești un om perfect, ba ești poate cel mai imperfect om din lume, dar există totuși persoane care te iubesc exact pentru ce ești și îți sunt în tot și toate! Viața, așa cum am spus de multe ori este o carte care se scrie cu noi înșine și ne tot duce mai departe chiar și când noi nu ne mai suntem! 

2018 a închegat şi mai frumos familia noastră, ne-a unit şi ne-a ajutat şi mai mult să ne fim alături indiferent de cât de greu este drumul în viaţă. Nassif, la începutul anului a descoperit că are dublu cancer (gastro-esofagian), dar împreună, am luptat, am făcut tratament, am alergat la clinici, am făcut chimio acasă, iar când nu am maivrut să o facem, am înţeles că acest tratament nu este doar pentru a învinge cancerul ci pentru a rămâne cu toţii împreună. Pentru că, în familie nu se părăseşte, nu se merge în larg, unde ceilalţi să nu ne mai găsească. Se rămâne şi se luptă împreună! Şi am luptat. Augusta a devenit domnişoară din toate punctele de vedere, a înţeles multe lecţii pe care poate nu ar fi fost momentul să le înţeleagă, dar copiii au o maturitate şi o înţelepciune a lor. A trecut de la şcoala publică la cea homeschooling şi a crescut într-un an cât alţii în trei. iubeşte să se documenteze pe net despre animale, despre mare, ape, natură. A înţeles că vrea să fie cercetător marin sau biolog. A primit un căţel şi o pisică şi învaţă să iubească şi să respecte astfel orice formă de viaţă. Este mai responsabilă şi mai frumoasă. Un copil bun, sensibil, puternic şi înţelept! Sunt mândră de ea. Eu? Despre mine am scris în fiecare zi. Sunt o carte deeschisă. Eu doar mă bucur de ei, de scris, de voi, de viaţă şi cresc împreună cu fiica mea. Străbat lumile copilăriei încă şi văs fătuiesc să faceţi la fel!

Ce să vă doresc? Să nu uitaţi să fiţi buni, să zâmbiţi des, să aduceţi culoare oriunde sunteţi, să judecaţi mai puţin şi să iubiţi mai mult, să nu etichetaţi ci să ascultaţi, să aprofundaţi şi să înţelegeţi, să vă deschideţi inima provocărilor, să nu vă lăsaţi doborâţi de nimic, să credeţi în zâne, spiriduşi, Moş Crăciun şi să petrecţi mai mult timp cu copiii şi familia voastră. Să nu uitaţi să vă sunaţi părinţii, fraţii prietenii. ă vă uitaţi şi în jos la cei care nu pot să ridice ochii în sus la voi. Să vă amintiţi de oamenii şi copiii săraci şi să duceţi spiritul bunătăţii până la ei şi mai departe.  Să prindeţi licurici şi fluturi cu inima. Să alergaţi veseli prin ploaie, să vă descălţaţi uneori şi să umblaţi prin iarbă, să înţelegeţi că partea de carieră este deosebit de importantă, dar nu cea mai importantă. Să nu uitaţi să aveţi încredere în voi, în oamenii dragi, în iubire, orice ar fi! Cei care v-au decepţionat au fost lecţii. Nu vă opriţi în faţa lor ca în faţa unei bariere. Ei sunt de fapt aripi către ceva mai bun. Mergeţi, dansaţi, plutiţi, zburaţi şi alegeţi mereu să fiţi voi înşivă!

La mulţi ani dragele şi dragii mei! Să aveţi un 2019 plin de frumos, de senin, de oameni buni ca pâinea caldă, care să vă iubească şi să vă preţuiască pentru tot ceea ce sunteţi! Să vă împliniţi visele din buzunarul ascuns al inimii şi să adunaţi altele pentru care să merite să aşteptaţi anul viitor!

Cu drag, prietenie şi preţuire,                                                                                                        pentru toţi şi fiecare în parte,                                                                                                                    Ramona Sandrina

2 thoughts on “Un altfel de pas! Din 2018 în 2019!

  1. Ma regasesc in ceea ce ne doresti. Am inteles la timp, sper, unele lucruri, acum trebuie doar sa le aplic. 2018 a fost un an greu pentru multi, mi-a trantit si mie niste experiente, iar in jurul meu numai boli una si una, divorturi, despartiri, urat an.

    La multi ani binecuvantati, Hangita mea draga! Ma bucur ca ai ramas la fel, in ciuda tuturor celor grele! Hai sa mergem, sa dansam, sa plutim si sa alegem sa fim mereu noi insene! 😀

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.