©Bună, Baby! – Cum ne vindecăm de oameni? Cum ne vindecăm de iubiri?

1376578_210062675838206_139805385_n

Aud tot mai des întrebarea: “Cum ne vindecăm de oameni? Cum ne vindecăm de iubiri?”.

În primul rând, trebuie să înţelegem că oamenii şi iubirile nu sunt viruşi ca să ne putem vindeca. Nu putem lua un nurofen, paracetamol sau antibiotic ca să îi facem să plece. Nu se poate pur şi simplu! Pentru că ei nu au deschis o uşă să intre sau să iasă. Ei au pătruns în noi cu propriul nostru aport. Prin emoţii  şi trăiri care pentru un timp mai scurt sau mai îndelungat, ne-au făcut să ne simţim fericiţi, vii şi frumoşi. Au descoperit în noi părţi despre care nu ştiam că le avem. Le-au valorificat sau le-au pus la pământ, ajutându-ne să ne descoperim, să ne ridicăm, să devenim mai puternici sau mai slabi. Să ne depăşim propriile temeri sau limite. Nu contează că am suferit. Din orice vizită a altora în sufletul şi viaţa noastră, învăţăm! Despre oameni, iubiri şi despre noi!

Oamenii şi iubirile nu trec cu nimeni şi nimic. Sentimentele şi emoţiile acelea, de odinioară doar se atenuează. Se împrăştie peste tot în noi. În memoria noastră, în gânduri, în carne, în sânge, sub piele. Adânc, până când ne obişnuim cu toate atât de mult, încât devin o stare de a fi.  Atât!

Totul se transformă ca o rană pe care o ştim exact unde este, chiar dacă până şi cicatricea a trecut, iar pielea s-a vindecat! Nu avem nevoie de locaţii sau hărţi prin noi, ca să ştim exact unde găsim un om care ne-a locuit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.