Mulţi vor o ţară ca afară! Eu nu!Eu vreau o ţară demnă cu oameni înţelepţi!

România

Mulţi vor o ţară ca afară! Eu nu!

Eu nu vreau o ţară ca afară, nici estică, nici vestică, nici precum altele! Vreau o ţară cu oameni înţelepţi, o ţară demnă, care să aibă coloană vertebrală şi să fie autentică!

Dar, dacă este să se întâmple o minune, aceasta începe cu noi. Cu noi toţi ca societate şi cu fiecare în parte ca individ!

Începe prin conştientizare, schimbarea mentalităţii, realizarea faptului că trebuie să participăm activ la viaţa civică, socială, politică.

Toate se pot schimba numai când învăţăm să devenim oameni umani, toleranţi, dar activi. Oameni care reînvaţă informarea, dialogul şi nu sar unul la gâtul celuilalt! Nu poţi clădi pe vreme de război, doar pe vreme de linişte.

Majoritatea vor să facă schimbări doar din confortul casei, de la taste şi nu simt să se implice efectiv, deoarece mereu se găsesc scuze pentru orice lipsă de atitudine sau iniţiativă. Suntem un popor al scuzelor, al lamentărilor şi lipsei de iniţiativă!

Mulţi aşteaptă mereu ca lucururile să le facă alţii: guvernul, administraţia, occidentalii, dar nu înţeleg că înaintea lor, pot ei clădi, pot ei mătura, pot ei planta, pot ei trage la răspundere şi pot ei schimba!

Şi totuşi, chiar şi în tumultul acestor frământări, eu îmi văd ţara ca fiind cea mai frumoasă! O văd suferind! O văd ciuntită, împărţită, jupuită şi chinuită! O văd ucisă de tot ce înseamnă tradiţii, autenticitate şi marcă românească!

Văd o ţară cangrenată, aflată într-o stare de cancer în stadiu avansat! Un cancer al moralităţii, al spiritualităţii al umanităţii individuale! O ţară pe care politicienii o transformă într-o scenă dizgraţioasă a unui joc de puteri fără precedent.

Sunt multe de spus şi totul ţine de educare. Atenţie, nu doar educaţie! La noi, nimeni nu vrea un popor educat, conştient, cu gândire autonomă, deoarece cei care gândesc nu pot fi manipulaţi!

Mi-aş dori ca românii să simtă din nou româneşte, deoarece numai aşa, schimbarea ar veni de la sine! Atâta timp cât românii nu mai simt să aibă rădăcini, se dezbracă atât de uşor de tot ceea ce este românesc, renunţă la ţara lor în loc să rămână să clădească, România nu are cum să îşi recapete demnitatea şi să îşi dobândească sensul ancestral!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.