Festivalul de balet modern, Nassim el-Raqs

Cum spuneam, Egiptul nu înseamnă o ţară încorsetată de reguli şi nicidecum nu înseamnă doar religie. Egiptul înseamnă frumos, înseamnă căutarea de sine şi creativitate, înseamnă culoare, viaţă, bucurie dincolo de orice probleme aduce viaţa. Egiptul înseamnă dans şi îndrăzneală. Înseamnă a sparge tipare şi bariere!

Egiptul este ceea ce puţini pot înţelege dincolo de aparenţe!

Evenimentul anual de dans: Nassim el-Raqs.

Festivalul a fost inițial fondat de artiștii francezi Emilie Petit și Lucien Arino ca un proiect independent, apoi Petit a înființat Asociația Momkin, cu scopul de a iniția proiecte artistice și culturale inovatoare în cooperare cu orașele și teritoriile mediteraneene de la Marsilia.

Nasim el-Raqs este proiectat și implementat de Centrul Rézodanse Egypte și Agora pentru artă și cultură.

Toți dansatorii efectuează dansul simultan în jurul orașului Alexandria; axându-se pe două zone principale, cum ar fi Al Corniche și stația Mahatat al Raml..

Din 2011, Nassim el-Raqs a găzduit peste 20 de spectacole originale cu artişti din Egipt, Franța, Germania, Coasta de Fildeș, Liban, Olanda, Spania, Elveția, Marea Britanie și SUA.

Pentru mulți dansatori, scena este un vis, lumina reflectoarelor este o motivație și studiourile de practică devin mai mult un fel de acasă. În Egipt, un grup de balet modern și dansatori contemporani au decis să îşi lase libere, talentele artistice și creative în inima Alexandriei, în cadrul festivalului Nassim el-Raqs.

Pe străzile din Alexandria au fost prezenți, în ediția a 7-a, între 4 mai și 10 mai, dansatorii Nassim el-Raqs sau altfel spus, cei care au adus “o briză de dans”.

Articol în engleză: egyptianstreets.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.