Cuvântul zilei: Misoginism!

un-women-ads

Misoginismul este descris în DEX ca fiind ura, aversiunea și disprețul față de femei!

Dar viața? Cum abordează și descrie viața misoginismul?

Transcris în viața de zi cu zi, misoginismul sună așa:

„Ce știi tu? Ești doar o femeie!”, „Muierile!”,
„Curvo!”, „Toate sunteți curve!”, „Curvă penală!”, „Curvă de lux”,
„Taci că te plesnesc!”, „Taci că îți rup moaca!”, „Taci că îți zbor dinții iar!”
„Cine crezi că apără femeile?”, „Nu valorați nimic!”,
„Cine aduce bani în casă?”, „Stai în banca ta!”, „La oale cu tine!”,
„Femeile nu știu nimic!”, „Femeile nu se pricep la fotbal!”, „Femeile nu au nici o putere!”
„Nu o vezi pe măta?”, „Te bag în spital cum am băgat-o și pe măta!”,
„Taci că te omor, proasta naibii!”, „Ți-am dat voie să vorbești, femeie?”, „Nu ieși pe stradă îmbrăcată așa!”,
„Dacă divorțezi cine dracu te mai ia?”, „Vrei să te vorbească lumea?”, „Nici un bărbat nu ai știut să ții!”,
„Ascultă de bărbat că așa ți-o zis la Biserică!”, „Bărbatul e capul familiei!”, „Învață fetele să asculte de soții lor!”,
„Hai că știu că vrei, degeaba spui Nu!”, „Nu trebuia să ridici coada”, „Tu ești de vină că te-ai îmbrăcat așa!”, etc, etc

Ce face misoginismul?

Ucide! Violează! Creează monștri!

Diminuează încrederea în sine, în societate, în oamenii apropiați! Diminuează șanșe! Naște conflicte și boli! Cangrenează societățile umane!

Misoginismul este cu atât mai grav cu cât el are capacitatea de a ucide latent, constant și continuu! De a distruge destine și vieți!

Este tot o formă de viol sau crimă! Un viol asupra celor mai adânci sentimente ale noastre. Al încrederii în sine! Sădește în noi temeri față de societate și față de noi însene! Nu mai avem un set de valori clare, nu mai știm ce merităm, ce ar trebui să așteptăm, să primim!

Cum se tratează?

Individual, se poate trata prin stima de sine, prin redefinirea sistemului tău de valori!

Valoarea nu este asemeni unei mașini care te poate transporta dintr-un loc în altul ci, ea te definește ca și ceea ce ești!

Ce trebuie să înțelegem este că deși suntem ființe sociale și mergem aproape mereu pe calea noastră în grupuri, nu trebuie să facem ceastă călătorie doar pentru a găsi pe cineva care să ne indice calea.

Nu trebuie să căutăm indicatoare pentru o cărare mai comodă, deoarece astfel vom fi dezorientați către noi și ni se va implementa ideea că totul ne este indispensabil: oameni, locuri de muncă, poziții sociale, etc

Trăim printre oameni, dar nu depindem de ei ci de noi însene! Pe noi se construiește edificiul! Noi suntem baza pe care punem cărămidă peste cărămidă și construim un om puternic, independent, care nu poate fi șantajat sau manipulat!

Și nu facem asta pentru a diminua valoarea altcuiva ci a nu deveni punctul slab al familiei, copiilor și al nostru însene!

La nivel de familie, mamele, sunt cele care pun bazele educației unui copil și extrapolând, tot ele sunt cele care sunt structura și baza întregii societăți. Doar ele pot eradica misoginismul ca și boală sau armă socială! Și în majoritatea cazurilor, ele sunt cele care îl sădesc, îl dezvoltă și îl perpetuează!

Mamele sunt pârghia, liantul între suflet, conștiință și minte! Dacă educația ar fi pozitivă în acest sens, eu cred că societatea nu ar mai dezvolta-o, decât eventual, pe seama unor boli psihice.

Cum?

Prin faptul că dezvoltă invidii, gelozii, prin vorbe urâte la adresa altor femei, prin fapte! Prin acceptarea unor situații compromițătoare în cadrul familial, prin acceptarea violențelor și agresivității verbale sau fizice din partea soțului sau al altor persoane! Prin faptul că rămân în căsnicii sau relații toxice, lucru care va insufla copiilor ideea de normalitate a acestui lucru! Prin lipsa de atitudine față de violență, viol, insulte!

În concluzie, mamele implementează misoginismul prin cuvinte, gelozii, invidii, fapte, acceptări, pasivitate.

Dacă mama ar fi 100% feministă și ar prezenta băiatului sau fetei: importanța femeii, frumusețea ei, bogăția pe care o femeie o aduce în lume, copiii ar crește respectând femeia!

Însă, atâta timp cât femeile se urăsc ele între ele, se invidiază, se vorbesc de rău, se etichetează, se înjosesc unele pe altele, se discreditează unele pe altele, asta face să fie suficient pentru ca linia normală să se rupă.

Depinde de noi ca femei și mame să solidarizăm mai mult și să ne invidiem mai puțin! Să nu ne mai temem una de alta, ci să învățăm una de la alta! 

Este „România” mai misogină decât alte state?

Categoric nu este! Din acest motiv, UN Women a dat gir unei campanii de combatere a misoginismului în toată lumea. Fotografia aparține conceptului lor!

Să vedem cum stă Europa la capitolul hărțuiri și violență împotriva femeilor. Statistică realizată în 2018!

violence on women682ffce9-36ed-4205-b93b-844894f4620b-620x571fu9afq84rcr11

Sigur, ca orice națiune avem probleme, dar nu stăm foarte rău față de alte state. nici măcar la violuri sau violențe domestice!

Concluzie!

Dacă solidaritatea feminină ar fi mai puternică decât invidia, misoginismul nici nu ar putea exista!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.