30 de sarcofage de acum aproximativ 3.000 de ani

Ministerul Antichităților din Egipt a făcut un anunț public cu referire la una din cele mai mari descoperiri a ultimilor ani în Luxor, Egipt și anume, descoperirea a 30 de sarcofage din lemn foarte bine conservate, conţinând mumii, care datează de 3.000 de ani.

Sarcofagele decorate cu inscripţii au fost descoperite în necropola Al-Asasif, pe două niveluri, a anunţat ministrul Antichităţilor, Khaled al-Anani:

“Este prima oară când descoperim atât de multe sarcofage conţinând mumii, de la sfârşitul secolului al 19-lea”.

Acestea sunt cele mai recente descoperiri în Luxor. Două depozite cu mumii regale au fost anterior descoperite în oraș, unul în 1881, în Deir al-Bahari, altul, în interiorul mormântului regelui Amenhotep al II-lea, în 1898.

Mostafa Waziri, șeful Consiliului Suprem pentru Antichități Egiptene, a spus în conferința de presă că cele 30 de sarcofage conțin mumii ale unor preoți, preotese și copii din timpul celei de-a 22-a dinastii, respectiv secolul al 10-lea î.e.n, acum aproximativ 3.000 de ani.

Lucrările arheologice la acest sit au început în urmă cu două luni și au scos la iveală mai multe morminte și comoara de la Al-Asasif, situl fiind descoperit doar 30%, spun cei care se ocupă de el.

Rămâne să vedem restul de 70% ce ne va mai revela!

3 thoughts on “30 de sarcofage de acum aproximativ 3.000 de ani

  1. Printre notificarile mele zilnice si aceasta se afla printre ele. Foarte inteesant! Incerc sa ma gandesc pe unde-si vor gasi locul. Bine ar fi sa nu ajunga prin muzee din capitale europene. Locul acestor sarcofage trebuie sa fie acolo, in Egipt.
    Iti multumim pentru informatii Sandra!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.